۱۵ آذر ۱۳۸۵، ۱۵:۰۹

/ پخش تئاتر دیگر کشورهای جهان از تلویزیون -7 / حامدی خواه :

پخش تله تئاترهای خارجی به شناخت این عرصه کمک می کند

مهمترین ویژگی پخش تله تئاترهای خارجی از تلویزیون ما شناخت بهتر این عرصه به وسیله اهالی تئاتر و دست اندرکاران تولید این بخش در تلویزیون است.

رضا حامدی خواه - تهیه کننده تئاترهای تلویزیونی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره پخش آثار خارجی از شبکه چهار سیما گفت : " این برنامه نمونه های متنوعی از تله تئاترهای خارجی پخش می کند که به نظر من مرجع خوبی برای دست اندرکاران این عرصه به حساب می آید. در میان تله تئاترهای خارجی پخش شده یک نکته بسیار مشهود است ، اینکه بیشتر تئاترهای تلویزیونی ایرانی گرایش به نمایش دارند و برخورد مطبوعات با تله تئاترها کمتر تخصصی بوده و به همین خاطر تا حدود زیادی روی این مسئله تاثیر گذار بوده است، اما در تله تئاترهای خارجی که در این مجموعه برنامه پخش می شود می توان اصالت یک اثر تلویزیونی را مشاهده کرد."

وی خاطر نشان کرد : " اگر ما تعریف مشخصی از تئاتر تلویزیونی داشته باشیم، در زمینه تولید آثاری جذاب و مخاطب پسند بهتر حرکت می کنیم. حقیقت این است که وقتی متنی برای اجرای یک تئاتر تلویزیونی نوشته می شود به نسبت نمایشنامه ای که برای اجرای تلویزیونی مورد بازنگری قرار می گیرد، تفاوتهای زیادی از نظر کیفیت محصول نهایی به وجود می آورد. این مسئله در تلویزیون ما چندان به صورت تخصصی مورد بررسی قرار نگرفته است. به تازگی نمایشهای کوتاه در تلویزیون اجرا می شوند که به عقیده من راه خوبی برای شناخت بهتر مخاطبین به وجود می آورد."

این تهیه کننده ضمن تاکید به حساس بودن انتخاب نمایشنامه های خارجی برای پخش از تلویزیون توضیح داد : " وقتی یک نمایشنامه مشهور خارجی برای اجرا یا پخش تلویزیونی آماده می شود باید به این مسئله توجه شود که این اثر برای چه گروه از مخاطبین و بر اساس چه دیدگاهی روی آنتن می رود. نکته مهم دیگر اینکه، باید به مشخصه و حال و هوای فرهنگی نمایشنامه و همخوانی آن با فضای کلی فرهنگ جامعه خودمان توجه کافی صورت بگیرد. برای نمونه، باید ببینیم فضای حاکم بر یک کشور امریکای جنوبی تا چه اندازه با فضای امروز کشور و مردم ما هماهنگی دارد."

حامدی خواه، در خصوص مقایسه کیفی تئاترهای تلویزیونی ایرانی و خارجی با یکدیگر اعلام کرد : " کیفیت تله تئاترهای خارجی با تئاترهای تلویزیونی ایرانی را نمی توان مقایسه کرد. چون در میان آثار خارجی نمونه های خوب و با کیفیت وجود دارد به همان نسبت در بین تله تئاترهای ایرانی نیز می توان آثار خوبی یافت. به عقیده من، مسئله اصلی در این است که سازندگان تله تئاترها تا چه اندازه بر ابزار تلویزیون مسلط هستند و با مدیوم رسانه آشنایی دارند. زمانی که سازندگان این نوع آثار بر هر دو مقوله تسلط پیدا می کنند، به خوبی می توان تاثیر این آگاهی و شناخت را مشاهده کرد که نمونه های خوبی از این تسلط را می توان در تله تئاترهای پخش شده از مجموعه برنامه "دریچه ای به تئاتر جهان" یافت."

رضا حامدی خواه تهیه کنندگی تئاتر تلویزیونی " تیغ کهنه" به کارگردانی نادر برهانی مرند را به عنوان آخرین فعالیت خود در این زمینه انجام داده است که مرداد امسال در قالب 3 قسمت 40 دقیقه ای از شبکه چهار سیما پخش شد. داستان این تله تئاتردرباره زندگی یکی از فعالان سیاسی دهه 30 بود که پس از کودتای 28 مرداد با وجود مشکلات فراوان به مبارزه خود علیه استبداد و استعمار ادامه می دهد.

کد خبر 412247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha